Aandachtspunten bij het kopen van kozijnen

Kozijnen kopen tips

Wanneer u kozijnen gaat plaatsen, zult u op meerdere zaken moeten letten. Om u beslagen ten ijs te laten komen, heeft Kwieq een handig overzicht voor u gemaakt met punten om op te letten bij de koop van nieuwe kozijnen.

Materiaalkeuze

U kunt voor kunststof kozijnen gaan of juist voor klassieke, houten modellen. Wanneer u gaat voor kozijnen van kunststof, heeft dit als voordeel dat het gepaard gaat met weinig onderhoud. Kunststof kozijnen zijn er bovendien in veel verschillende kleuren en ze hebben een goede isolatiewaarde. Heeft u echter een oud huis, dan zult u de klassieke uitstraling alleen kunnen bewaren met houten kozijnen.

Bouwvergunning of niet?

We krijgen geregeld de vraag gesteld of er ook een bouwvergunning nodig is voor het plaatsen van nieuwe kozijnen. Dit is wel belangrijk wanneer u een dakkapel, serre of carport wilt laten aanleggen, maar een kozijn kunt u zonder vergunning laten aanleggen. Dat is een zorg minder!

Laat u informeren!

Voordat u een kozijn laat aanleggen, kunt u zich gratis door onze vakmannen laten informeren. Er zijn zoveel opties mogelijk, zoals bijvoorbeeld een kozijn met draaikiepramen, openslaande deuren, decoratieglas en veel meer. Bovendien is er nog de vraag of u enkel of dubbel glas wilt. De specialist geeft u het best mogelijke, eerlijke advies.

Zorg voor veiligheid

Het is belangrijk om te kiezen voor de hoogst mogelijke mate van veiligheid in uw woning. Zo kunt u bij de aanschaf van nieuwe kozijnen kiezen voor modellen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze kozijnen zijn getest door de politie, waardoor ze aan de hoogste veiligheidseisen voldoen. Wat u tevens kunt doen, is direct kiezen voor nieuw, modern hang- en sluitwerk, om zo de veiligheid in uw woning nog eens extra te verhogen.

Combineer installaties

Wat wij altijd aanraden, is om meerdere installaties in één keer uit te laten voeren. Heeft u bijvoorbeeld een zonwering die tevens nodig vervangen dient te worden? Of heeft uw huis een likje verf nodig? Laat dit dan ook direct doen. Zo zorgt u ervoor dat uw woning in korte tijd opgeknapt is en dat u niet lang mensen over de deur heeft die aan uw huis werken. Uw privacy heeft u dus in no-time weer terug!

1 reactie

  1. Altijd heb ik houten kozijnen gehad, maar op een gegeven moment was er te veel onderhoud voor nodig. Dus besloot ik om nieuwe kozijnen aan te schaffen, ik heb toen gekozen voor kunststof kozijnen. Ook houd het veel meer kou tegen op een of andere manier. En kunsstof kozijnen zijn in vergelijking goedkoper dan houten kozijnen want kunsstof kozijnen gaan langer mee, en ze zijn ook nog recyclebaar.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *