Houten kozijnen

Vergelijk offertes op prijs en kwaliteit!

Een veelgebruikt materiaal voor kozijnen is hout. Houten kozijnen bieden veel voordelen ten opzichte van kozijnen die gemaakt zijn van een ander materiaal. Er wordt vaak gekozen voor houten kozijnen omdat deze eenvoudig naar uw smaak zijn aan te passen.

Voordelen van houten kozijnen

Houten kozijnen zijn makkelijk te schilderen. Dit hoeft u niet door een schilder te laten doen, u kunt de schilderbeurt ook zelf uitvoeren. Hout is te beschilderen in elke gewenste kleur, zo kunt u zelf bepalen met welke kleur u de kozijnen schildert. Elke kleur zorgt voor een andere uitstraling. Hout geeft als materiaal ook een warme uitstraling aan uw woning. Hout is dus makkelijk te bewerken. Dit is handig wanneer uw kozijn bijvoorbeeld inbraakschade heeft opgelopen. Dit is eenvoudig te herstellen zodat er niks meer te zien valt. Naast bovenstaande kenmerken hebben houten kozijnen een goede isolerende werking.

Nadelen van houten kozijnen

Het is belangrijk dat de kozijnen regelmatig onderhoud krijgen. Om de 5 à 7 jaar moeten de kozijnen geschilderd worden. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt de klus ook uitbesteden aan een schilder. Daarnaast moeten houten kozijnen, net als de kozijnen van andere materialen regelmatig schoongemaakt worden. Een doekje eroverheen halen met een schoonmaaksopje met schoonmaakmiddel is voldoende. Let hierbij wel op dat u geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt.

Aanschaf

De prijzen van hout kunnen erg variëren. Het verschil zit in het materiaal. Er kan gebruik gemaakt worden van hardhout en zachthout. Er van uitgaande dat u een kozijn van 60 x 60 centimeter nodig hebt, dan betaalt u voor een kozijn van zachthout ongeveer € 90,00 bij een kozijn van hardhout is dit € 100,00.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan Kwieq? Dat is mogelijk! Wanneer u uw contactgegevens bij ons achterlaat nemen wij op korte termijn contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.