Isolatiewaarde aluminium kozijnen

Vergelijk offertes op prijs en kwaliteit!

Als u nieuwe kozijnen gaat plaatsen in uw woning, dan zijn aluminium kozijnen niet de meest voor de hand liggende keuze. De isolatiewaarde van aluminium kozijnen is niet optimaal. Maar door het aanbrengen van koudebrug onderbrekingen verbetert u de isolatiewaarde aanzienlijk. Bij een koudebrug onderbreking wordt er kunststof aangebracht tussen de binnen- en buitenzijde van het aluminium. Op die manier raken de binnen- en buitenzijde elkaar niet en kan de kou van buiten niet worden overgedragen naar binnen. Aluminium geleid warmte en kou en dus is het nodig om kunststof aan te brengen. Bij nieuwe aluminium kozijnen worden tegenwoordig ‘kamers’ toegevoegd, deze ‘kamers’ zijn gevuld met stilstaande lucht, zo neemt de isolatiewaarde van kozijnen toe.

Koudebrug onderbreking

Een koudebrug onderbreking zit niet standaard in elk kozijn, het is verstandig om hier navraag over te doen bij uw specialist. Dat een koudebrug onderbreking veel voordelen biedt, staat vast. Maar mocht u een nog beter isolatiewaarde van uw kozijnen willen hebben, dan kunt u gebruik makeen van PU-schuim. Dit schuim heeft een goede isolerende werking en kunt in de gaten en kieren spuiten. Als het overtollige schuim helemaal is uitgehard, kan het makkelijk worden verwijderd door het weg te snijden.

Voordelen goed geïsoleerde kozijnen

Wanneer u uw aluminium kozijnen goed isoleert, hebt u hier jaren profijt van. Denk aan uw energierekening, die zal een stuk lager uitvallen dan voorgaande jaren. Met dat geld kunt u een hoop andere leuke dingen doen. Daarnaast vergroot het uw wooncomfort aanzienlijk. U zult geen last meer hebben van tocht of kou in uw woning.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan Kwieq? Dat is mogelijk! Wanneer u uw contactgegevens bij ons achterlaat nemen wij op korte termijn contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.