Meest gestelde vragen over kunststof kozijnen

Meest gestelde vragen kunststof kozijnen

Wij krijgen steevast een aantal vragen van onze klanten. De drie meest gestelde vragen over kunststof kozijnen hebben wij uitgewerkt in dit artikel. Doe er uw voordeel mee indien u overweegt om nieuwe kozijnen aan te schaffen.

Verschilt de kwaliteit van kunststof kozijnen?

Er bestaan diverse aanbieders van kunststof kozijnen, denk bijvoorbeeld aan Weru, Schüco en Knipping. De profielen van deze merken verschillen van elkaar. Indien u een keuze maakt dan is het verstandig om te letten of deze weekmakers bevat. Een weekmaker zorgt ervoor dat de kozijnen vergelen indien u deze niet ieder jaar in de was zet. Door het weer (zonlicht, kou) gaat het kozijn na zo’n 8 jaar vergelen. Om dit te voorkomen moet u de kunststof kozijnen elk jaar in de was zetten. Daarnaast wordt het kozijn eerder poreus en broos indien de weekmaker is verdampt. Hierdoor zullen er eerder scheuren ontstaan. Wij adviseren u navraag te doen bij de leverancier over dit aspect. Hoeveel jaar wordt er garantie gegeven? Valt de verkleuring hier ook onder? Duidelijke afspraken vooraf voorkomt trammelant achteraf.

Als laatste willen wij u meegeven dat er diverse budgetmerken bestaan (als Veratec). De prijzen zijn scherp, maar dat ziet u dan ook terug in de levensduur van het product. Niet voor niets is het merk dan ook niet in bezit van de Nederlandse keurmerken. Neem dit mee in uw overweging.

Hoe lang krijg ik garantie op kunststof kozijnen?

In de meeste gevallen hanteren de leveranciers een garantietermijn van minimaal 10 jaar op het verkleuren en vervormen van het materiaal. Indien de leverancier is aangesloten bij het VKG dan weet u zeker dat u minimaal 10 jaar garantie heeft. Er zijn ook leveranciers die een garantie van 15 tot 25 jaar geven op het materiaal. Indien dit het geval is dan klinkt dit aantrekkelijk, maar in de praktijk valt het geregeld tegen om hier aanspraak op te maken. Indien er een langere garantietermijn wordt aangeboden dan is het zaak om de voorwaarden duidelijk op papier te krijgen zodat u eventuele geschillen in de toekomst voorkomt.

Zijn de kozijnen 100% van kunststof?

Het antwoord op deze vraag is nee. De oorzaak daarvan is dat het materiaal niet stevig genoeg is om het hele raam te kunnen dragen. Daarom bestaat de kern van het raamkozijn uit een aluminium of stalen profiel. Op deze manier wordt er extra stevigheid gecreëerd. In de praktijk zijn er grofweg twee verschillende opties, een kokerbalk of een verstevigingsprofiel.

Bron: Kunststof Kozijnen Expert

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *