Voordelen en nadelen houten kozijnen

Voordelen en nadelen houten kozijnen

Hout is sinds jaar en dag de meest gangbare materiaalsoort om te gebruiken voor uw kozijnen. Het levert u dan ook veel handige voordelen op, die de materialen kunststof of aluminium niet met zich meebrengen. Kwieq geeft u een handig overzicht met de voor- én nadelen van Kwieq, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Voordelen houten kozijnen

Houten kozijnen zijn de meest klassieke vorm voor kozijnen en dit is niet zomaar. Ze leveren u namelijk vele handige voordelen op. Om te beginnen kiest u met houten kozijnen voor een klassieke uitstraling van uw woning. Hout is erg mooi qua uiterlijk en levert uw huis een fraaie uitstraling op. Bovendien zorgt het hiermee voor sfeer in uw huis. Denk u bijvoorbeeld de sfeer van een houten blokhut eens in; niemand zal ontkennen dat dit hartstikke gezellig is. Het komt door de grote hoeveelheid hout in het materiaal. Hoe meer hout, hoe meer sfeer!

Houten kozijnen hoeven niet duur te zijn. Kiest u namelijk voor zachthouten kozijnen, dan kunt u flink besparen op de kosten. Hardhout is overigens wel duurder. Tevens bent u niet afhankelijk van een enkele kleur, want u dient het hout om de paar jaar opnieuw te verven. Met een nieuwe verfbeurt kunt u uw woning dus automatisch weer een nieuwe uitstraling geven.

Nadelen houten kozijnen

Houten kozijnen hebben echter ook nadelen. Om te beginnen heeft het een kortere levensduur dan andere materialen. Kiest u voor zachthouten kozijnen, dan moet u er vanuit gaan dat deze kozijnen slechts 15 jaar meegaan. Hardhout gaat langer mee, namelijk 30 jaar. Een keuze voor hardhout is daardoor een keuze voor de lange termijn.

In vergelijking met andere materialen heeft hout veel onderhoud nodig. U zult ze om de paar jaar opnieuw moeten verven om de isolatie hoog te houden. Aangezien de levensduur van de houten kozijnen relatief kort is en u meer onderhoud heeft, zult u relatief meer geld kwijt zijn aan houten kozijnen dan aan kozijnen van andere materialen. Tot slot kan hout ook kromtrekken, aangezien het een bewerkelijk materiaal is.

Bedenk wat belangrijk is voor uw woning wanneer u kozijnen laat plaatsen. Vindt u sfeer belangrijk en weet u bijvoorbeeld al zeker dat u niet voor een zeer lange tijd in uw huis zult gaan wonen? Dan is hout een zeer geschikte keuze. Via Kwieq vindt u een vakman die uw houten kozijnen op een kundige wijze kan plaatsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *